PROTETICĂ DENTARĂ

PROTETICA DENTARA

Protezarea dentară este o ramură importantă a stomatologiei care se ocupă de înlocuirea dinților lipsă sau deteriorați prin intermediul unor proteze dentare. Protezele dentare sunt dispozitive artificiale care sunt fixate pe dinți sau pe gingii și au rolul de a înlocui dinții naturali lipsă sau deteriorați.

Protezele dentare pot fi clasificate în două categorii principale: proteze fixe și proteze mobile. Protezele fixe includ coroane dentare, punți dentare și proteze dentare implant-suportate, care sunt fixate permanent pe dinți sau pe implanturi dentare. Protezele mobile includ protezele dentare parțiale și protezele dentare totale, care pot fi scoase și puse în gură de către pacient.

Protezarea dentară poate fi necesară în cazul în care unul sau mai mulți dinți sunt pierduți sau deteriorați din cauza cariilor dentare, traumelor sau a altor afecțiuni dentare. În plus, protezarea dentară poate fi utilă și în cazul în care dinții naturali sunt afectați de boli ale gingiilor sau ale osului maxilar.

Procedura de protezare dentară implică mai multe etape. În primul rând, stomatologul va evalua starea generală a dinților și va determina tipul de proteză care este cel mai potrivit pentru pacient. Apoi, va fi necesară o pregătire a dinților și a gingiilor pentru proteza dentară. Aceasta poate implica, de exemplu, îndepărtarea dinților afectați sau îndepărtarea unei cantități de țesut gingival.

După pregătirea dinților și a gingiilor, va fi realizată o amprentă a gurii pacientului, care va fi folosită pentru a crea proteza dentară. Aceasta poate fi realizată în laboratorul dentar sau prin intermediul unui sistem CAD/CAM (computer-aided design/computer-aided manufacturing). În cazul protezelor fixe, acestea vor fi fixate pe dinți sau pe implanturi dentare prin intermediul unor adezivi dentari sau prin intermediul unor șuruburi.

Protezele dentare necesită îngrijire și întreținere adecvată pentru a preveni apariția infecțiilor și a altor probleme dentare. În plus, este important ca pacienții să urmeze recomandările stomatologului cu privire la perioada de înlocuire a protezelor dentare.

În concluzie, protezarea dentară este o soluție importantă pentru înlocuirea dinților lipsă sau deteriorați și poate îmbunătăți considerabil calitatea vieții pacienților care se confruntă cu probleme dentare. Este important ca pacienții să discute cu stomatologul lor despre cele mai bune opțiuni de protezare dentară pentru nevoile lor individuale.

PROTETICA DENTARA

TARIFE

Coroana ceramica pe ZIRCONIU 1700 lei
Coroana metalo-ceramica Ivoclar 900 lei
Coroana provizorie acrilat 300 lei
Dispozitiv corono-radicular 300 lei
Pivot din fibra de sticla 300 lei
Cimentare/ dinte 100 lei
Cimentare adeziva/ dinte 200 lei
Ablatie coroana 100 lei
Proteza totala 2500 lei
Proteza partiala acrilica (+ pelote, crosete) 2500 lei
Proteza scheletata: schelet metalic+ sei+ dinti acrilat 5000 lei
Proteza scheletata: sisteme de ancorare 400 – 1500 lei
Miniproteza Kemmeny 400 lei
Rebazare proteza 500 lei
Reparatie dinte/croset 300 lei
Cea mai buna recomandare sunteti voi, pacientii

OPINII PACIENTI

After I went in 6 different places in Cluj-Napoca, I chose this one to fix my front teeth, after an accident. They stayed with me until 23 pm just before Christmas, to fix my smile. I still get compliments for my smile, no one knows I wear a crown, so I'm an undercover queen.
Dani
Totul a fost perfect de fiecare dată când am fost în vizită, și am avut destule vizite în ultimul an și jumătate 😉 De la zâmbetul impecabil al fetelor de la recepție, până la profesionalismul medicilor, totul a fost la locul lor. Chiar și în aceste vremuri grele, ei au fost întotdeauna atenți la nevoile clienților și, de asemenea, au respectat toate regulile și reglementările. Cred cu adevărat că Adela Zimbran și Mihai Zimbran sunt cei mai buni din oraș. Îți mulțumesc foarte mult pentru toate eforturile de a-mi face zâmbetul și mai frumos 🙂
Ancuta Camelia
Un cabinet frumos ! Curat !! Și cu Doctori profesioniști !! Multă amabilitate !! Recomand !!!!
Cristian
d

Per conubia nostra, per inceptos hime
Mauris in erat justom etone. Per conub
per inceptos hime naeos.

Where to find us

Social Share