PARODONTOLOGIE ȘI CHIRURGIE DENTOLAVEOLARA

PARODONTOLOGIE si CHIRURGIE DENTOLAVEOLARA

Parodontologia este o ramură a stomatologiei care se ocupă de prevenirea, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor care afectează țesuturile care susțin dinții, cum ar fi gingia, osul alveolar și ligamentele parodontale.

Afecțiunile parodontale pot fi cauzate de o igienă orală precară, fumat, boli sistemice sau predispoziție genetică. Cele mai comune afecțiuni parodontale sunt gingivita și parodontita. Gingivita este inflamația gingiei și poate fi reversibilă prin îmbunătățirea igienei orale. Parodontita este o afecțiune mai gravă care duce la distrugerea osului alveolar și poate duce la pierderea dinților.

Tratamentul parodontal implică de obicei igiena orală îmbunătățită și detartrajul profesional pentru îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului. În cazurile mai severe, se poate efectua o intervenție chirurgicală, cum ar fi chirurgia parodontală, pentru a îndepărta țesuturile infectate și a restabili sănătatea gingiilor și a țesuturilor de suport.

Chirurgia dentoalveolară este o ramură a stomatologiei care se ocupă de intervențiile chirurgicale efectuate pe dinți și țesuturile din jurul acestora. Aceste proceduri includ extracția dinților, tratamentul canalului radicular și chirurgia apicală.

Extracția dinților este necesară în cazul dinților afectați de carii, infecții sau alte afecțiuni care nu pot fi tratate prin alte mijloace. Tratamentul canalului radicular este necesar atunci când pulpa dentară, care conține nervii și vasele de sânge ale dinților, este infectată sau deteriorată. Chirurgia apicală este o procedură efectuată pentru a trata infecțiile și inflamațiile la nivelul vârfului rădăcinii unui dinte.

În general, chirurgia dentoalveolară este efectuată sub anestezie locală și poate fi asociată cu puțin disconfort postoperator. Este important să urmați instrucțiunile postoperatorii pentru a minimiza riscul de complicații.

În concluzie, parodontologia și chirurgia dentoalveolară sunt ramuri importante ale stomatologiei care se ocupă de sănătatea gingiilor, a țesuturilor de suport ale dinților și a tratamentului afecțiunilor dinților și a rădăcinilor acestora. Este important să efectuați controale regulate la dentist și să mențineți o igienă orală adecvată pentru a preveni dezvoltarea afecțiunilor parodontale.

PARODONTOLOGIE

TARIFE

Evaluare parodontala si parodontometrie 200 lei
Detartraj subgingival cu ultrasunete/ arcada 250 lei
Detartraj si surfasaj radicular in camp inchis/ dinte 100 lei
Detartraj si surfasaj radicular in camp deschis/ dinte 190 lei
Aplicare substante antiseptice 50 lei
Control parodontologic 60 lei
Imobilizare parodontala compozit 400 lei
Imobilizare parodontala cu fibra (Kerr) 550 lei
Imobilizare parodontala exerStick Perio 650 lei
Gingivoosteoplastie (elongare coronara) functionala/ dinte 300 lei
Grefa libera 800 lei
Lambou deplasat coronar cu grafa de conjuctiv 1.000 lei
Tunelizare/dinte 500 lei
Tunelizare cu grefa de conjunctiv/ dinte 1.000 lei
CHIRURGIE DENTOALVEOLARA

TARIFE

Extractie monoradiculari 300 lei
Extractie pluriradiculari 400 lei
Extractie cu separare de radacini 500 lei
Extractie/ Odontectomie molar de minte 500 – 700 lei
Extractie chirurgicala dinte inclus 800 lei
Extractie dinte parodontotic 250 lei
Rezectie apicala frontali 600 lei
Rezectie apicala premolari 700 lei
Rezectie apicala molari 900 lei
Rezectie apicala cu obturatie retrograda cu MTA/radacina 800 lei
Cea mai buna recomandare sunteti voi, pacientii

OPINII PACIENTI

After I went in 6 different places in Cluj-Napoca, I chose this one to fix my front teeth, after an accident. They stayed with me until 23 pm just before Christmas, to fix my smile. I still get compliments for my smile, no one knows I wear a crown, so I'm an undercover queen.
Dani
Totul a fost perfect de fiecare dată când am fost în vizită, și am avut destule vizite în ultimul an și jumătate 😉 De la zâmbetul impecabil al fetelor de la recepție, până la profesionalismul medicilor, totul a fost la locul lor. Chiar și în aceste vremuri grele, ei au fost întotdeauna atenți la nevoile clienților și, de asemenea, au respectat toate regulile și reglementările. Cred cu adevărat că Adela Zimbran și Mihai Zimbran sunt cei mai buni din oraș. Îți mulțumesc foarte mult pentru toate eforturile de a-mi face zâmbetul și mai frumos 🙂
Ancuta Camelia
Un cabinet frumos ! Curat !! Și cu Doctori profesioniști !! Multă amabilitate !! Recomand !!!!
Cristian
d

Per conubia nostra, per inceptos hime
Mauris in erat justom etone. Per conub
per inceptos hime naeos.

Where to find us

Social Share