Estetică dentară cluj napoca

ESTETICĂ DENTARĂ

Estetica dentară este o ramură a stomatologiei spre care converg toate celelalte specialități și reprezintă defapt cel mai important instrument în recrearea unui aspect fizionomic agreabil și a unui zâmbet armonios. Vă prezentăm în cele ce urmează câteva tratamente stomatologice care refac estetica dentară:

TARIFE ESTETICĂ DENTARĂ CLUJ NAPOCA

Fateta integral ceramica feldspatica 2000 lei
Fateta integral ceramica E-max 1700 lei
Coroana integral ceramica E-max 1700 lei
Inlay/Onlay/coroana ceramica CEREC 1400 lei
Obturatie pe dinti frontali (Gradia) 400 – 600 lei
Albire profesionala cu lampa Beyond 1500 lei
Albire endodontica (interna- dinti devitali) 400 lei
Fatetare directa compozit 600 lei

OPINII PACIENȚI

After I went in 6 different places in Cluj-Napoca, I chose this one to fix my front teeth, after an accident. They stayed with me until 23 pm just before Christmas, to fix my smile. I still get compliments for my smile, no one knows I wear a crown, so I'm an undercover queen.
Dani
Totul a fost perfect de fiecare dată când am fost în vizită, și am avut destule vizite în ultimul an și jumătate 😉 De la zâmbetul impecabil al fetelor de la recepție, până la profesionalismul medicilor, totul a fost la locul lor. Chiar și în aceste vremuri grele, ei au fost întotdeauna atenți la nevoile clienților și, de asemenea, au respectat toate regulile și reglementările. Cred cu adevărat că Adela Zimbran și Mihai Zimbran sunt cei mai buni din oraș. Îți mulțumesc foarte mult pentru toate eforturile de a-mi face zâmbetul și mai frumos 🙂
Ancuta Camelia
Un cabinet frumos ! Curat !! Și cu Doctori profesioniști !! Multă amabilitate !! Recomand !!!!
Cristian

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

#1. Ce este estetica dentară și cum poate ajuta la îmbunătățirea aspectului zâmbetului meu?

Estetica dentară este o ramură a stomatologiei care se concentrează pe îmbunătățirea aspectului estetic al dinților și al zâmbetului. Scopul principal al esteticii dentare este de a crea un zâmbet frumos și armonios, care să ofere încredere și să îmbunătățească înfățișarea generală a feței.

Tratamentele de estetică dentară pot aborda o varietate de probleme estetice dentare, inclusiv:

 • Decolorarea dinților: Prin procedurile de albire dentară, se poate îndepărta petele și decolorările din dinți, oferindu-ți un zâmbet mai alb și mai luminos.
 • Forma și dimensiunea dinților: Cu ajutorul fațetelor dentare sau a coroanelor dentare, se pot corecta dinții disproporționați sau cu forme inestetice, oferindu-le o formă și o dimensiune armonioasă.
 • Spațiile între dinți: Tratamente precum punțile dentare sau implanturile dentare pot corecta spațiile mari între dinți, oferindu-ți un zâmbet mai uniform.
 • Dinți ciobit sau fisurat: Cu ajutorul fațetelor dentare sau a coroanelor dentare, se pot repara dinții ciobiți sau fisurați, restabilind aspectul și funcționalitatea acestora.
 • Alinierea dinților: Tratamentele ortodontice, precum aparatele dentare sau aparatele invizibile, pot corecta dinții denți sau înghesuiți, oferindu-ți un zâmbet aliniat și frumos.

Prin urmare, estetica dentară poate avea un impact semnificativ asupra aspectului zâmbetului tău. Tratamentele personalizate și opțiunile moderne de estetică dentară pot transforma dinții inestetici într-un zâmbet frumos și strălucitor, sporindu-ți încrederea în tine și îmbunătățind calitatea vieții tale. Este recomandat să consulți un specialist în estetică dentară pentru a discuta opțiunile disponibile și pentru a stabili cel mai potrivit plan de tratament în funcție de nevoile și dorințele tale estetice.

#2. Ce tipuri de tratamente de estetică dentară oferiți?

În cadrul esteticii dentare, există o serie de tratamente disponibile pentru a îmbunătăți aspectul estetic al zâmbetului. Iată câteva dintre cele mai comune tratamente de estetică dentară pe care o clinica noastră dentară din Cluj-Napoca le-ar putea oferi:

Albirea dentară: Acest tratament implică utilizarea unui agent de albire pentru a îndepărta petele și decolorările de pe suprafața dinților, oferindu-ți un zâmbet mai alb și mai luminos.

Fațete dentare: Fațetele dentare sunt furniruri subțiri, de obicei din porțelan sau ceramică, care se aplică pe fața frontală a dinților. Ele pot corecta dinți decolorați, ciobiti, fisurați sau cu forme inestetice, oferindu-ți un zâmbet uniform și atrăgător.

Coroane dentare: Coroanele dentare sunt proteze dentare care acoperă complet un dinte deteriorat sau slăbit. Acestea pot fi realizate din diverse materiale, cum ar fi ceramică, porțelan sau zirconiu, și pot îmbunătăți aspectul estetic, forma și funcționalitatea unui dinte.

Punți dentare: Punțile dentare sunt utilizate pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă. Acestea constau din coroane dentare care sunt ancorate de dinții adiacenți, creând astfel o punte dentară continuă și estetică.

Implanturi dentare: Implanturile dentare sunt o soluție permanentă pentru înlocuirea dinților lipsă. Acestea implică inserarea unui implant de titan în osul maxilar sau mandibular, pe care ulterior se montează o coroană dentară, oferindu-ți un dinte artificial natural și estetic.

Conturarea dinților: Acest tratament presupune remodelarea delicată a smalțului dinților pentru a corecta mici defecte, cum ar fi dinți asimetrici sau cu margini neregulate. Conturarea dinților poate oferi un aspect mai uniform și armonios zâmbetului tău.

Tratamente ortodontice: Dacă ai dinți denți, înghesuiți sau cu malformații, tratamentele ortodontice, cum ar fi aparatele dentare tradiționale sau aparatele invizibile, pot corecta poziția dinților, oferindu-ți un zâmbet aliniat și frumos.

Acestea sunt doar câteva exemple de tratamente de estetică dentară. Este important să consulți un specialist în estetică dentară pentru a determina care tratament este cel mai potrivit pentru tine, în funcție de nevoile și dorințele tale estetice, precum și de starea generală a sănătății dentare.

#3. Există vreun risc asociat cu tratamentele de estetică dentară?

În general, tratamentele de estetică dentară sunt considerate sigure și eficiente atunci când sunt efectuate de către profesioniști calificați și respectând protocoalele adecvate. Cu toate acestea, este important să fii conștient de posibilele riscuri asociate cu aceste tratamente. Iată câteva riscuri potențiale:

Sensibilitate dentară: Unul dintre cele mai frecvente efecte secundare ale tratamentelor de albire dentară este sensibilitatea dentară temporară. Aceasta poate apărea ca urmare a permeabilității temporare a smalțului dentar și poate provoca disconfort la consumul de alimente sau băuturi reci, calde sau dulci. Sensibilitatea dentară de obicei se remite în câteva zile sau săptămâni după terminarea tratamentului.

Iritarea gingiilor: Uneori, substanțele chimice utilizate în tratamentele de albire dentară pot irita țesuturile gingivale. Aceasta poate provoca inflamație, roșeață și disconfort. Este important ca medicul stomatolog să protejeze gingiile și să monitorizeze îndeaproape reacțiile adverse în timpul tratamentului.

Reacții alergice: În cazuri rare, anumite persoane pot prezenta reacții alergice la substanțele chimice utilizate în tratamentele de estetică dentară, cum ar fi materialele de umplutură sau aditivii utilizate în fațete dentare sau coroane dentare. Este important să comunici medicului stomatolog orice alergii cunoscute sau sensibilități înainte de a începe tratamentul.

Durabilitate limitată: În timp, tratamentele de estetică dentară, cum ar fi fațetele dentare sau albirea dentară, pot necesita întreținere și re-aplicare. Durabilitatea rezultatelor depinde de igiena orală adecvată, obiceiurile de viață și factorii individuali. În unele cazuri, pot fi necesare refaceri sau înlocuiri periodice.

Riscuri asociate cu intervențiile chirurgicale: Anumite tratamente de estetică dentară, cum ar fi implanturile dentare, pot implica intervenții chirurgicale minore. Există riscuri asociate cu orice intervenție chirurgicală, cum ar fi infecțiile, sângerările sau reacțiile adverse la anestezie. Este important să discuți în detaliu cu medicul stomatolog despre aceste riscuri înainte de a lua o decizie.

Este esențial să consulți un medic stomatolog profesionist și experimentat, care să-ți explice în detaliu riscurile și beneficiile tratamentelor de estetică dentară și să-ți ofere recomandări personalizate în funcție de starea ta dentară și necesitățile tale individuale.

#4. Cât de mult durează în medie un tratament de estetică dentară?

Durata unui tratament de estetică dentară poate varia în funcție de tipul și complexitatea tratamentului, precum și de nevoile și dorințele pacientului. Unele tratamente pot fi finalizate într-o singură vizită, în timp ce altele pot dura mai multe săptămâni sau chiar luni. Iată câteva exemple de durate medii pentru diferite tratamente de estetică dentară:

Albirea dentară: Albirea dentară în cabinetul stomatologic de obicei se realizează într-o singură vizită și durează aproximativ 1-2 ore. În cazul albirii dentare acasă, tratamentul poate dura între 1 și 4 săptămâni, în funcție de concentrarea de peroxid și de rezultatele dorite.

Fațete dentare: Procesul de aplicare a fațetelor dentare implică de obicei mai multe etape. În prima vizită, se realizează pregătirea dinților și se ia o amprentă pentru confecționarea fațetelor dentare personalizate. Apoi, fațetele dentare sunt realizate în laborator dentar, ceea ce poate dura între 1 și 2 săptămâni. Într-o vizită ulterioară, fațetele sunt aplicate pe dinți. Astfel, procesul complet poate dura de la câteva săptămâni până la o lună.

Coroane dentare: Pentru realizarea unei coroane dentare, se ia o amprentă a dintelui și se pregătește dinții pentru aplicarea coroanei. Aceasta este trimisă la laborator dentar pentru a fi confecționată, ceea ce poate dura între 1 și 2 săptămâni. Apoi, într-o vizită ulterioară, coroana este fixată pe dinte. Durata totală a tratamentului poate varia între 2 și 4 săptămâni.

Tratamente ortodontice: Durata unui tratament ortodontic depinde de complexitatea și de necesitățile individuale ale pacientului. Tratamentele cu aparate dentare pot dura în general între 6 luni și 2 ani, în funcție de poziția inițială a dinților și de obiectivele de aliniere.

Este important să reții că acestea sunt doar estimări generale și că durata exactă a tratamentului va fi stabilită de medicul stomatolog în urma evaluării tale dentare și a planului de tratament personalizat. Este recomandat să consulți un medic stomatolog pentru a obține o estimare precisă a duratei tratamentului de estetică dentară în cazul tău.

#5. Ce trebuie să fac pentru a mă pregăti înainte de un tratament de estetică dentară?

Pregătirea adecvată înainte de un tratament de estetică dentară poate contribui la obținerea rezultatelor optime și la minimizarea potențialelor complicații. Iată câteva recomandări generale pentru pregătirea înainte de un tratament de estetică dentară:

Consultație cu medicul stomatolog: Începe prin programarea unei consultații inițiale cu medicul stomatolog care va efectua tratamentul de estetică dentară. În cadrul consultației, vei discuta despre dorințele și așteptările tale estetice, vei evalua starea ta dentară actuală și vei discuta opțiunile de tratament potrivite.

Igienă orală adecvată: O igienă orală corespunzătoare este esențială înainte de orice tratament de estetică dentară. Asigură-te că îți periezi dinții de cel puțin două ori pe zi, folosind o tehnică corectă, și utilizezi ață dentară pentru a curăța între spațiile dentare. De asemenea, este recomandat să faci o vizită la igienistul dentar pentru o curățare profesională și îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului.

Discuție despre istoricul medical și medicamente: Informează medicul stomatolog cu privire la orice afecțiuni medicale preexistente, alergii sau medicamente pe care le iei în mod regulat. Anumite afecțiuni sau medicamente pot influența planul de tratament și pot necesita precauții suplimentare.

Renunțarea la obiceiurile nesănătoase: Dacă fumezi sau consumi băuturi care pot decolora dinții, cum ar fi cafea, ceai sau vin roșu, este recomandat să reduci sau să renunți la aceste obiceiuri înainte de tratamentul de albire dentară sau de aplicarea fațetelor dentare, pentru a obține rezultate mai bune și mai durabile.

Întrebări și clarificări: Nu ezita să adresezi medicului stomatolog orice întrebări sau îngrijorări pe care le ai cu privire la tratamentul de estetică dentară. Asigură-te că ai o înțelegere clară a procedurii, a riscurilor și a rezultatelor așteptate înainte de a începe tratamentul.

Fiecare tratament de estetică dentară poate avea cerințe specifice de pregătire, iar medicul stomatolog îți va oferi recomandări personalizate în funcție de tratamentul pe care îl vei urma. Respectă întotdeauna instrucțiunile și recomandările medicului pentru a asigura o pregătire adecvată înainte de tratamentul de estetică dentară.

#6. Sunt dureroase procedurile de estetică dentară?

Majoritatea procedurilor de estetică dentară sunt relativ nedureroase sau implică un disconfort minor. Cu toate acestea, nivelul de disconfort poate varia în funcție de tipul tratamentului, sensibilitatea individuală și nivelul de anxietate al pacientului. Iată câteva considerații despre disconfortul asociat cu diferite tratamente de estetică dentară:

Albirea dentară: În timpul procedurilor de albire dentară, unele persoane pot experimenta sensibilitate temporară la dinți și gingii. Aceasta este o reacție normală și de obicei se remite într-un timp scurt după terminarea tratamentului. Medicul stomatolog poate recomanda utilizarea pastei de dinți sau a altor produse care reduc sensibilitatea pentru a ameliora disconfortul.

Aplicarea fațetelor dentare și a coroanelor dentare: Procesul de pregătire a dinților pentru aplicarea fațetelor sau coroanelor dentare poate implica unele senzații de presiune sau ușor disconfort. Cu toate acestea, medicul stomatolog utilizează anestezie locală pentru a asigura confortul pacientului și pentru a minimiza orice potențială durere.

Tratamente ortodontice: Tratamentele ortodontice, cum ar fi aparatele dentare, pot provoca disconfort inițial în primele zile sau săptămâni, deoarece dinții și gingiile se adaptează la presiunea exercitată. Este posibil să simțiți o ușoară durere sau sensibilitate la început sau după reglări periodice. Medicul stomatolog poate recomanda analgezice sau alte metode de ameliorare a disconfortului.

Este important să comunici întotdeauna medicului stomatolog despre nivelul tău de disconfort sau sensibilitate pentru a asigura o experiență cât mai confortabilă în timpul tratamentului de estetică dentară. Medicul stomatolog poate lua măsuri pentru a minimiza disconfortul, precum utilizarea anesteziei locale, aplicarea de geluri anestezice sau recomandarea de analgezice post-tratament, dacă este necesar.

În general, tehnologiile și metodele moderne folosite în tratamentele de estetică dentară sunt concepute pentru a asigura confortul pacienților și a reduce disconfortul pe cât posibil.

#7. Care este diferența dintre fațetele dentare și coroanele dentare?

Fațetele dentare și coroanele dentare sunt două opțiuni comune de tratament utilizate în estetica dentară pentru a îmbunătăți aspectul estetic și funcționalitatea dinților. Iată diferențele dintre ele:

Fațetele dentare:

 • Sunt furniruri subțiri, de obicei confecționate din porțelan sau ceramică, care se aplică pe fața frontală a dinților.
 • Sunt utilizate pentru a corecta dinți decolorați, ciobiți, fisurați, cu forme inestetice sau cu spații mici între ei.
 • Necesită o pregătire minimă a dintelui, în care se îndepărtează o cantitate mică de smalț pentru a face loc fațetelor.
 • Sunt adesea considerate o opțiune mai conservatoare decât coroanele, deoarece implică îndepărtarea mai puțină a structurii dentare naturale.
 • Pot oferi un aspect natural, strălucitor și uniform al dinților și pot rezista mulți ani cu o îngrijire corespunzătoare.

Coroanele dentare:

 • Sunt proteze dentare care acoperă complet un dinte deteriorat, slăbit sau tratat endodontic (tratat de canal).
 • Pot fi realizate din diverse materiale, cum ar fi porțelan, ceramică, zirconiu sau metal (cu strat ceramic pentru aspect estetic).
 • Necesită o pregătire mai extensivă a dintelui, în care se îndepărtează o cantitate semnificativă de structură dentară pentru a face loc coroanei.
 • Oferă protecție și suport structurii dentare slăbite sau afectate, oferind în același timp un aspect estetic natural.
 • Sunt utilizate pentru a reconstrui dinți afectați de carii extinse, fracturi sau dinți cu forma sau alinierea inestetică.
 • Pot rezista mulți ani, dar pot necesita înlocuire sau refacere în timp, în funcție de utilizare și îngrijirea adecvată.

Este important să consulți un medic stomatolog pentru a determina ce opțiune de tratament este cea mai potrivită pentru tine, în funcție de starea ta dentară, necesități estetice și funcționale, precum și de obiectivele tale individuale.

#8. Este necesar să am grijă specială de dinții mei după un tratament de estetică dentară?

Da, este important să ai grijă specială de dinții tăi după un tratament de estetică dentară pentru a menține rezultatele tratamentului și a-ți păstra dinții sănătoși. Iată câteva recomandări generale pentru îngrijirea dentară după tratamentele de estetică dentară:

Igienă orală riguroasă: Continuă să te periezi de cel puțin două ori pe zi cu o pastă de dinți de calitate și să folosești ață dentară zilnic. Igiena orală adecvată ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene și previne formarea tartrului, menținându-ți dinții curați și sănătoși.

Periuță de dinți moale: Utilizează o periuță de dinți cu peri moi pentru a proteja smalțul și a evita deteriorarea sau zgârierea tratamentelor de estetică dentară, cum ar fi fațetele sau coroanele dentare.

Alege alimentele cu grijă: Evită alimentele și băuturile care pot cauza decolorare sau pot afecta suprafețele tratate, cum ar fi băuturile carbogazoase, cafeaua, ceaiul, vinul roșu și alimentele cu coloranți puternici. Dacă le consumi, încearcă să clătești gura cu apă după aceea.

Evită obiceiurile nesănătoase: Renunță la fumat și evită mestecarea obiectelor dure, cum ar fi creioanele sau unghia, care pot deteriora fațetele sau coroanele dentare.

Vizite regulate la medicul stomatolog: Continuă să faci vizite periodice la medicul stomatolog pentru controale regulate și curățare profesională. Medicul stomatolog poate monitoriza sănătatea dentară și integritatea tratamentelor de estetică dentară și poate detecta orice probleme în stadii incipiente.

Protecție în timpul activităților sportive: Dacă practici sporturi de contact sau activități în care există riscul de lovituri la nivelul feței, poți folosi protecții dentare personalizate pentru a-ți proteja dinții și tratamentele dentare.

Este important să urmezi instrucțiunile și recomandările medicului stomatolog privind îngrijirea post-tratament specifică tratamentului de estetică dentară pe care l-ai urmat. Fiecare tratament poate avea cerințe specifice de îngrijire, iar medicul stomatolog îți va oferi ghidare personalizată pentru menținerea sănătății și aspectului estetic al dinților după tratament.

d

Per conubia nostra, per inceptos hime
Mauris in erat justom etone. Per conub
per inceptos hime naeos.

Where to find us

Social Share