ENDODONȚIE

ENDODONTIE

Endodontia este specialitatea stomatologică care se ocupă cu tratarea afecțiunilor pulpei dentare și a țesutului periapical care înconjoară rădăcina dintelui. Aceasta este o ramură importantă a stomatologiei, care se concentrează pe salvarea dinților și a structurii lor interne.

Înțelegerea anatomiei dintelui este importantă pentru a înțelege endodontia. Dintele este format din trei părți principale: coroana, care este partea vizibilă a dintelui, rădăcina, care este partea ascunsă în os și pulpa dentară, care este țesutul moale situat în centrul dintelui, care conține nervii și vasele de sânge care hrănesc dinte.

Afecțiunile care necesită tratament endodontic includ caria dentară extinsă, fracturile dentare, leziunile traumatice ale dintelui sau infecțiile bacteriene. În absența tratamentului endodontic, aceste afecțiuni pot duce la inflamație, durere și pierderea dintelui.

Tratamentul endodontic constă în îndepărtarea țesutului pulpar afectat și curățarea canalului radicular. Acest proces este efectuat sub anestezie locală pentru a minimiza durerea și disconfortul pacientului. După curățarea canalului radicular, acesta este umplut cu un material inert pentru a preveni infectarea canalului și pentru a oferi susținere structurii dentare restante.

După tratamentul endodontic, este important ca pacientul să urmeze instrucțiunile medicului stomatolog și să aibă grijă adecvată a dintelui tratat. Îngrijirea dentară regulată și vizitele regulate la dentist sunt, de asemenea, importante pentru menținerea sănătății dentare a pacientului.

În concluzie, endodontia este o ramură importantă a stomatologiei care se concentrează pe tratarea afecțiunilor pulpei dentare și a țesutului periapical. Tratamentul endodontic poate salva dinții și poate preveni problemele de sănătate orală mai grave în viitor. Este important ca pacienții să aibă o igienă orală adecvată și să ia în considerare tratamentul endodontic atunci când este necesar pentru a menține sănătatea dentară a lungă durată.

ENDODONTIE

TARIFE

Drenaj endodontic 200 lei
Pulpectomie monoradiculari 400-500 lei
Pulpectomie pluriradiculari 500 – 700 lei
Obturatie canal monoradiculari 250 lei
Obturatie canal pluriradiculari /canal 180 lei/canal
Sedinta intermediara cu hidroxid de calciu 200 lei
Pansament calmant 200 lei
Reconstructie preendodontica perete dentar 150 – 250 lei
Indepartare pivot/DCR 300 lei
Cea mai buna recomandare sunteti voi, pacientii

OPINII PACIENTI

After I went in 6 different places in Cluj-Napoca, I chose this one to fix my front teeth, after an accident. They stayed with me until 23 pm just before Christmas, to fix my smile. I still get compliments for my smile, no one knows I wear a crown, so I'm an undercover queen.
Dani
Totul a fost perfect de fiecare dată când am fost în vizită, și am avut destule vizite în ultimul an și jumătate 😉 De la zâmbetul impecabil al fetelor de la recepție, până la profesionalismul medicilor, totul a fost la locul lor. Chiar și în aceste vremuri grele, ei au fost întotdeauna atenți la nevoile clienților și, de asemenea, au respectat toate regulile și reglementările. Cred cu adevărat că Adela Zimbran și Mihai Zimbran sunt cei mai buni din oraș. Îți mulțumesc foarte mult pentru toate eforturile de a-mi face zâmbetul și mai frumos 🙂
Ancuta Camelia
Un cabinet frumos ! Curat !! Și cu Doctori profesioniști !! Multă amabilitate !! Recomand !!!!
Cristian
d

Per conubia nostra, per inceptos hime
Mauris in erat justom etone. Per conub
per inceptos hime naeos.

Where to find us

Social Share