Fațete dentare

CE SUNT FAȚETELE DENTARE?

Fațetele dentare sunt lucrări protetice realizate sub forma unor foițe din ceramică, extrem de subțiri, care se aplică pe dinți cu scopul de a le oferi un aspect îmbunătățit atât din punct de vedere estetic, cât și functional.

Prin tratamentul cu fațete dentare, medicii stomatologi specialiști în estetică dentară pot corecta numeroase imperfecțiuni de ordin estetic ale zâmbetului, precum forma și dimensiunea dinților naturali, spații interdentare mici, marmorații, denivelări inestetice la nivelul dintelui sau nuanța dinților.

În plus, cu ajutorul tehnologiei DSD(digital smile design), care permite previzualizarea rezultatului final al tratamentului de la prima ședința, fiecare fațetă dentară va fi perfect compatibilă cu fizionomia ta.

Pregătirea multidisciplinară a echipei AZdent și tehnologia inovatoare oferă garanția de reușită 100% a oricărui tratament de reabilitare estetică cu fațete dentare indiferent de complexitatea acestuia. Mai mult decât atât, tehnologia asigură un diagnostic corect, sigur și imediat, dar și o informare clară a pacientului, încă de la prima vizită.

FAȚETE DENTARE

TARIFE

Fateta integral ceramica feldspatica 2000 lei
Fateta integral ceramica E-max 1700 lei
Coroana integral ceramica E-max 1700 lei
Inlay/Onlay/coroana ceramica CEREC 1400 lei
Obturatie pe dinti frontali (Gradia) 400 – 600 lei
Albire profesionala cu lampa Beyond 1500 lei
Albire endodontica (interna- dinti devitali) 400 lei
Fatetare directa compozit 600 lei
BEFORE & AFTER

FATETE DENTARE

ESTETICĂ DENTARĂ – FAȚETE CERAMICE
Estetică dentară – Fațete ceramice
ESTETICĂ DENTARĂ – FAȚETE CERAMICE
ESTETICĂ DENTARĂ – FAȚETE CERAMICE
ESTETICĂ DENTARĂ – FAȚETE CERAMICE
Cea mai buna recomandare sunteti voi, pacientii

OPINII PACIENTI

After I went in 6 different places in Cluj-Napoca, I chose this one to fix my front teeth, after an accident. They stayed with me until 23 pm just before Christmas, to fix my smile. I still get compliments for my smile, no one knows I wear a crown, so I'm an undercover queen.
Dani
Totul a fost perfect de fiecare dată când am fost în vizită, și am avut destule vizite în ultimul an și jumătate 😉 De la zâmbetul impecabil al fetelor de la recepție, până la profesionalismul medicilor, totul a fost la locul lor. Chiar și în aceste vremuri grele, ei au fost întotdeauna atenți la nevoile clienților și, de asemenea, au respectat toate regulile și reglementările. Cred cu adevărat că Adela Zimbran și Mihai Zimbran sunt cei mai buni din oraș. Îți mulțumesc foarte mult pentru toate eforturile de a-mi face zâmbetul și mai frumos 🙂
Ancuta Camelia
Un cabinet frumos ! Curat !! Și cu Doctori profesioniști !! Multă amabilitate !! Recomand !!!!
Cristian
FATETE DENTARE

INTREBARI FRECVENTE

#1. CÂND AI NEVOIE DE FAȚETE DENTARE?

Tratamentul de restaurare a zâmbetului cu fațete dentare este potrivit pentru tine dacă îți dorești un zâmbet nou, complet estetic și funcțional. Fațetele dentare corectează următoarele imperfecțiuni ale zâmbetului:

 • Spații interdentare inestetice
 • Înghesuiri dentare minore
 • Colorații ale dinților
 • Forme și dimensiuni inestetice ale anumitor dinți
 • Traumatisme dentare sau leziuni carioase
 • Dinți cu textură neomogenă sau asimetrici (dinții scurți pot fi alungiți extrem de ușor)

Un extra beneficiu al reabilitării protetice cu fațete dentare este acela că prin intermediul acestora, medicul poate corecta mai multe aspecte inestetice ale zâmbetului, simultan, tratamentul cu fațete dentare având o durată mult mai scurtă și un grad de confort ridicat pentru pacient.

#2. BENEFICII ALE TRATAMENTULUI CU FAȚETE DENTARE

Fațetarea dentară reprezintă o soluție rapidă și eficientă pentru a obține un zâmbet estetic și sănătos, fiind vorba despre un tratament personalizat în funcție de nevoile fiecărui pacient în parte.

Iată care sunt principalele beneficii ale fațetelor:

 • Rezultate imediate – în doar 2 vizite
 • Procedură non-invazivă care nu necesită șlefuire agresiva și conservă vitalitatea dinților
 • Ușor de întreținut
 • Rezistență la pete, coroziune și eventuale traume
 • Dinți în nuanța de alb dorită
 • Insesizabile datorită aspectului natural
 • Complet fizionomice – redau estetica și funcționalitatea zâmbetului
 • Nu dau sensibilitate la rece sau cald
 • Nu există reacții alergice la material, sunt biocompatibile cu organismul

În ceea ce privește rezistența în timp a fațetelor dentare realizate din ceramică, studiile au demonstrat că durata minima de viață este de aproximativ 10 ani, însă, printr-o îngrijire adecvată, poate fi și de 15-30 de ani.

#3. FAȚETE DENTARE - PROCEDEU CLINIC

Pentru tratamentul cu fațete dentare sunt necesare 2-3 vizite la cabinetul medicului protetician. Medicul va realiza fotografii intraorale si va lua amprenta digitala a pacientului cu scanner-ul intraoral Trios 3Shape, iar, cu ajutorul unor tehnologii digitale precum DSD(digital smile design), medicul poate proiecta zâmbetul final al pacientului înainte de începerea tratamentului.

Datorită evoluției tehnologiilor în estetica dentară, pregătirea dintelui pentru fațeta dentară nu mai presupune șlefuirea agresivă.

Astfel, procedura prin care se aplică o fațetă dentară poate fi cu pregătire în prealabil sau fără pregătire (No-prep).

Pregătirea în prealabil presupune o șlefuire minim-invazivă a smalțului dintelui, în vederea cimentării fațetei. Șlefuirea se poate face cu sau fără anestezie locală, în funcție de opțiunea pacientului.

După șlefuire, se realizează amprenta digitala a dintelui care este trimisă la laboratorul dentar.

Fațetele dentare pot fi realizate într-un interval de două până la patru săptămâni, perioadă în care sunt aplicate pe dinți lucrări protetice provizorii.

Fațetele dentare fără pregătire (No-prep) pot fi fixate direct pe dinte, fără șlefuirea prealabilă.

Un avantaj major al fațetelor No-prep este că împiedică apariția sensibilității dentare si pastreaza integral substanta dentara. De asemenea, dacă există o eroziune a smalțului, fațeta dentară Emax (realizată din ceramică din sticlă) protejează dintele natural de atacul acizilor și al altor factori externi.

După pregătirea dintelui, urmează etapa de cimentare.

Un cement special este aplicat pe fațeta dentară, care apoi este lipită pe dinte. Medicul protetician va folosi, apoi, o lumină specială pentru a activa substanțele chimice din cement, astfel încât acesta să se întărească rapid. Pașii finali implică îndepărtarea excesului de cement, verificarea mușcăturii și efectuarea ultimelor ajustări necesare.

d

Per conubia nostra, per inceptos hime
Mauris in erat justom etone. Per conub
per inceptos hime naeos.

Where to find us

Social Share